• özlem ışıl
  • Yorum yapılmamış

İklim Davaları Ocak/ Şubat/ Mart 2020 Bülteni

Tarihte izini iklim farkındalığının gözle görülür şekilde arttığı bir yıl olarak bırakan 2019 yılını geride bırakıp 2020’ye başladığımızda, bizi bekleyen tek krizin iklim krizi olduğunu düşünüyorduk. Fakat özellikle son iki aydır artan bir hızla dünya, bugünlerde çok zor bir sınav daha veriyor. Dünya üzerindeki tüm toplulukları tehdit eden bu ciddi sağlık krizi, birbirimizle, iklimle ve doğayla ilişkilenmemiz ve insanlığı ilgilendiren sorunlarımızı ele alış şeklimiz bakımından bize her gün yeni bir şey öğretiyor. Birbirimize ve gezegene karşı sorumluluklarımız ve bireysellikten kurtulup kolektife yönelmemiz noktasında tüm bu süreçten öğreneceğimiz çok şey var.

Diğer yandan da mevcut krizi bahane ederek iklim krizi önemsizleştirilmeye, alınan ya da alınması gereken tedbirler makul gerekçeler sunulmaksızın göz ardı edilmeye ve yeni krizden istifade doğa katliamına devam edilmeye çalışılıyor. Tüm bu çabalara karşın, iklim krizinin bütün ağırlığıyla hala burada olduğunu unutmamak ve unutturmamak adına, 2020 senesinin ilk İklim Davaları Bülteni ile karşınızdayız.

Bu sefere özgü olarak bülteni 3 aylık hazırladık. Bültene ilişkin katkı, yorum ve eleştirilerinize her zaman açığız. Düşüncelerinizi paylaşmak için bizimle her zaman bültenlerin editörlüğünü yapan Serde Atalay aracılığıyla [email protected] adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıkla kalın. Bir sonraki bültende görüşmek dileğiyle!

Yazar özlem ışıl